Nyhed hos Pejseringen: Bageovne og brændekomfurer

Med et brændekomfur, får du opvarmet boligen på CO2-neutral vis, mens du samtidig kan lave mad for en helt optimal udnyttelse af varmen fra fyringen. Lav de lækreste italienske pizzaer og sprødt brød i dit brændekomfurs ovnrum, varm vinterens suppe på komfurets top, alt imens mens boligen varmes op - og gør det hele helt uden brug af el. Et brændekomfur er det oplagte valg til boliger, hvor solenergi er en primær energikilde, og hvor årstidernes energiudvinding fra solens energi varierer. Med et brændekomfur kan du opvarme boligen i de kolde og mørke måneder af året og lave mad samtidig. Det er også et oplagt valg til mindre sommerhuse, feriehytter og Tiny-House koncepter, hvor brændeovn allerede ofte bruges til primær opvarmning af boligen.

Brændekomfur - hvordan virker det?

Et brændekomfur er opbygget omkring brændkammeret for at udnytte varmen fra brændefyringen bedst muligt. Varmen spredes fra brændkammeret op forbi komfurets top og føres videre ned omkring ovnrummet. I en brændeovn vil meget af varmen fra forbrændingen ophobes tæt inde ved brændkammeret. Dette udnytter brændekomfuret med ovnrummet placeret lige ved siden af brændkammeret og komfurtoppen direkte over brændkammeret. Det er muligt at justere varmen i brændekomfurets ovn ved at tilføre mere/mindre ilt til forbrændingen og løbende lægge mere brænde ind.

Vælger du et brændekomfur med todelt ovnrum, kan du her vælge, hvor du ønsker, at varmen skal flyttes hen og hvilken ovn, der skal benyttes til madlavningen. Det gør det nemt at opvarmen mindre retter og brød eller pizza i det mindre ovnrum, og derefter flytte varmen med ned til den nederste ovn, hvis der er behov for at opvarme større retter. På komfurets glasfront er der et termometer, så du kan holde øje med temperaturen i ovnen og justere derefter. Er du glad for sprødt brød og lækre italienske pizzaer? Køb en af de to brændekomfurer med PANEPIZZA funktion: En todelt ovn med lavasten, gør det muligt at skabe sprøde pizzabunde, som vi kender dem fra italienske pizzaer. Gå til Margherita brændekomfur med pizzaovn beklædt med smukke kakler eller vælg Margot brændekomfur med pizzaovn i sort stål og støbejern.