Tip til rengøring af brændeovne

Rengøring af brændeovn

En brændeovn skal løbende holdes ved lige, men bare rolig det kræver ikke meget tid og arbejde. Læs med her hvordan du bedst rengør din brændeovn.

1. Fjern aske indvendigt

Din brændeovn skal renses for sod og aske, når der er behov for det, dog mindst én gang årligt. Her løfter du røgdelepladen ud og børster den ren eller støvsuger den med en askesuger. Herefter, fjerner du også aske i resten af brændeovnen med en kost eller en askestøvsuger. Det er vigtigt, at ovnen altid er kold, når du gør den rent. 

2. Børst overfladen ren

Når du gør overfladen ren på din brændeovn, skal du bruge en kost eller tørre den af med en tør fnugfri klud. Du må aldrig bruge en fugtig klud, da dette kan give rust.

3. Fjern sod på glasset

  • Rens indersiden af glasset med en let fugtig klud eller tørt avispapir, som du dypper i den hele fine aske. Tør efter og polér med en tør klud eller avispapir.
  • Alternativt kan du også fjerne snavs med en helt almindelig glasrens. Du finder markedets bedste glasrens til brændeovne her.
     

Det er vigtigt altid at huske:

Ovnen skal være kold, når du går i gang. Hvis du bruger rengøringsmiddel, skal du altid vaske efter med rent vand, så du får fjernet alle rester af rengøringsmidlet. Glemmer du dette, kan det brænde fast og sætte spor på glasset, når brændeovnen på ny tændes op.

Har du et glas med coatede kanter, skal du altid bruge en blød klud, som ikke ridser.

Det er desuden meget vigtigt, IKKE at bruge glasrens på de coatede partier.

Serviceeftersyn af brændeovn

Vi anbefaler, at du får et serviceeftersyn hvert andet år. Vi har kvalificerede freelancemontører, som kan hjælpe dig med dette. Kontakt os her for at høre nærmere.

Serviceeftersynet indeholder:

  • Grundig rengøring indvendigt og udvendigt
  • Smøring af hængsler
  • Tjek af fjeder og evt. udskiftning
  • Kontrol af pakninger
  • Justering af låge og håndtag