pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

Røgsugere til brændeovn

Har du problemer med røg og lugt i stuen eller dårlig forbrænding, kan det løses med en røgsuger, der hjælper til optimalt træk i din skorsten. En røgsuger sørger for at røgen suges ud af brændeovnens brændkammer og op af skorstenen på effektiv vis. Dette skaber en bedre og miljøvenlig forbrænding, da der tilføres den korrekte mængde ilt til ilden under fyring.

Oplever du et dårligt træk i skorstenen og derfor en ringere forbrænding i din brændeovn, kan en røgsuger afhjælpe problemet. Røgsugeren er enkel at montere på skorstenen, og effekten vil kunne mærkes med det samme. Især under optænding og genfyring kan røgsugeren hjælpe med at skabe det rette træk, så du undgår en miljømæssigt dårlig og svær optænding. Røgsugere fås i forskellige modeller med flere egenskaber, og til både muret skorsten og stålskorsten. Med en røgsuger bliver det nemmere at tænde korrekt op i brændeovnen og udlede et minimum af partikler. Derfor er røgsugere et både miljøvenligt og økonomisk godt valg. Du kan se udvalget af røgsugere herunder, og finde frem til en model, som passer til dine behov. Nederst her på siden kan du læse mere om røgsugere. Genkender du nogle af problemstillingerne som røg og lugt omkring brændeovnen eller svær optænding, så vil en røgsuger være det rette valg til din skorsten.

friskluftsystem tilbehør og røgsugere online

Røgsuger til stålskorsten - køb online hos Pejseringen

Røgsugere til stålskorsten

Røgsugeren sikrer at din brændeovn eller pejs får tilstrækkeligt ilt til fyringen. Modellerne til stålskorsten har en mindre monteringsbase, så de sidder diskret på skorstenens top uden at optage megen plads.

køb røgsuger til muret skorsten hos Pejseringen online med fri fragt

Røgsuger til muret skorsten

Røgsugeren gør det nemmere at tænde op i brændeovnen/pejsen og modvirker røg omkring brændeovnen. Modellerne til muret skorsten har en monteringsplade, der passer til muret skorsten og sidder robust på skorstenens top.

røgsugere og tilbehør til skorsten

Tilbehør til røgsugere

Køb tilbehør til din røgsuger for den rette montering, nemmere styring, tilpasning til særlige skorsten m.m. Med det store online udvalg, kan du skræddersy en løsning til din bolig og brugerønsker.


Faldende orden

Varer 51-64 af 64

Side
pr. side
Faldende orden

Varer 51-64 af 64

Side
pr. side

Røgsugere: undgå dårligt træk i skorsten og røg i stuen

Oplever du dårligere forbrænding, røg omkring din brændeovn eller røglugt i rummet, skyldes det ofte at trækket i skorstenen ikke er effektivt nok til at lede røgen ordentligt væk fra brændeovnens brændkammer. Dette kan løses med en røgsuger, som kan monteres på både murede skorstene og stålskorstene. Læs mere om røgsugere herunder, hvordan de virker, og hvilke egenskaber de forskellige modeller har. Nederst på denne side, kan du i videoen se hvordan en røgsuger monteres. 

Sådan virker en røgsuger:

En røgsuger sørger for at optimere trækket i din skorsten, så der dannes et bedre undertryk i skorstenen. Dette sikrer at røgen transporteres korrekt væk fra brændeovnen/pejsens brændkammer og op gennem skorstenen. På den måde er der plads til ilt nok i brændkammeret til en bedre forbrænding, og du undgår samtidig at røgen slår tilbage ud i rummet omkring pejsen/brændeovnen.

Røgsugeren monteres i toppen af skorstenen, hvor den suger røgen op og ud af skorstenen. Fordi dette skaber plads til frisk ilt til forbrændingen, vil en røgsuger skabe en bedre og mere effektiv forbrænding i din pejs eller brændeovn. Hvis du oplever at forbrændingen er blevet sløvere eller at det er svært at tænde korrekt op i din brændeovn, vil det derfor ofte være en rigtig god ide at få monteret en røgsuger på din skorsten.  

Har jeg behov for en røgsuger til min skorsten?

Hvis du kan genkende en af nedenstående problemstillinger, vil det sandsynligvis være en god ide at få monteret en røgsuger.

  1. Det er svært at tænde op i min brændeovn
  2. Det tager lang tid for ilden at få fat/starte op
  3. Frontglasset i brændeovnen soder hurtigt til
  4. Det lugter af røg og sod fra brændeovnen
  5. Der kommer røg ud i rummet fra brændeovnen – specielt under genfyring

I langt størstedelen af tilfældene ovenfor vil en røgsuger afhjælpe problemet.

Røgsugere hjælper til færre udledninger af partikler

Når du monterer en røgsuger skaber du de bedste vilkår for en god og effektiv fyring i din pejs eller brændeovn. For når en brændeovn ikke får den rette ilt til forbrændingen, kan ilden ikke få ordentligt fat, og dette øger mængden af skadelige partikler, som udledes fra fyringen. Med røgsugeren skabes det nødvendige træk, som særligt ved optænding og genfyring kan minimere udledningen af partikler. Se også vores guide til korrekt optænding og fyring her.

Når du får monteret røgsuger på en skorsten, der hidtil ikke har haft et tilstrækkeligt træk, reduceres den usunde partikeludledning fra brændeovnen med mindst 50%.

Hvilken egenskaber har en røgsuger?

Røgsugere fås i flere modeller og med forskellige egenskaber i forhold til kontrol/styring. Du kan få modeller med trinløs justering af trækket i skorstenen, og modeller med et bestem antal indstillingsniveauer for trækket. Det er desuden muligt at få røgsugere, som kan stoppe og starte automatisk. Ved nogle modeller kan du endda tilvælge en fjernbetjening, så du hurtigt kan indstille trækniveauet, benytte automatisk boost- og slukfunktion, en smart hastighedskontrol, samt nemme fyringsprogrammer, som sikrer en god og effektiv forbrænding.

Bemærk desuden at du skal vælge en røgsuger, som passer til din skorstenstype – her kan du vælge, om det er en muret skorsten eller en stålskorsten, du har.

Der kommer ikke nok ilt til min brændeovn?

Bor du i et moderne og velisoleret hus, vil det ofte være en god ide at få monteret et friskluftsystem på din pejs eller brændeovn. Et friskluftsystem monteres oftest bag på brændeovnen, hvor det hiver den rette mængde luft ind i brændkammeret, via et rør, som går udefra og ind til brændeovnen. Dette skaber optimale forhold for en god forbrænding med minimum udledning af partikler. Vær opmærksom på, at det ikke er alle brændeovne og pejse, der kan tilkobles friskluftsystem. Nogle modeller har det som standard, hvor andre kan bestilles med friskluftsystem som tilkøb. Bemærk at friskluftsystemet ofte ikke kan eftermonteres – det skal tilkøbes og monteres fra start. Kontakt os gerne for vejledning.


Montering af en røgsuger på skorsten:

Se videoen af montering herunder, hvor de følgende punkter vises:

  1. Monter bundflangen
  2. Monter og juster de indre beslag, som tilpasses skorstenens indre diameter
  3. Monter sikkerhedswiren
  4. Ved stålskorsten: isæt røgsugeren i skorstenens top og fastspænd sikkerhedswiren omkring skorstenen
  5. Ved muret skorsten: isæt røgsugeren i skorstenens top og fastsæt sikkerhedswiren ved at skrue den fast i skurstenens top ved siden af røgsugerens bund
  6. Tilkobl til strøm med et varmebestandigt strømkabel (oftest 230 V)

Når du køber din røgsuger medfølger der manual og monteringsvejledning.

Viser butikker tættest på