Friskluftssystem / Airsystem

Friskluftsystem og Air system til nye og tætte huse.

På stort set alle brændeovne og pejseindsatse kan der tilsluttes et friskluftsystem bagud eller under. Friskluftsystemet, som også kaldes et Air system, er et kit med en slange (typisk Ø100 mm), samt en rist til at placere udenfor huset. Du kan vælge at køre friskluftsystemet direkte ud af væggen bag ovnen, eller køre systemet ned i en kælder gennem gulvet og ud den vej.

Fordelen ved et friskluftsystem er, at du altid sikrer den optimale ilt til brændeovnen. I mange nye eller nyrenoverede huse, kan der opstå problemer med for lidt ilt. Vi anbefaler altid at du tilkøber friskluftsystem til din pejs eller brændeovn, hvis du har et Genvex system i huset. Et Genvex skaber nemlig et svagt undertryk, som vi også kender fra emhætten. Ved et undertryk får pejse og brændeovne svært ved at holde en god forbrænding, fordi de simpelthen mangler ilt.

friskluftsystem til brændeovn

Fordele ved friskluftsystem

  • Bedre forbrænding
  • Nemmere optænding
  • Mindre udledning af partikler
  • Mere varme pr. kg. træ

Har du et sommerhus eller almindelig parcelhus, har du typisk ikke behov for at få tilkoblet friskluftsystem til din pejs og brændeovn, da der er rigeligt ilt i disse huse. Har du problemer med røg i rummet ved brændeovnen, kan det i stedet være en røgsuger, der er behov for.  Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål vedrørende din bolig og brændeovn. Du kan tilkøbe friskluftsystem eller Air system til alle vores brændeovne, ligesom røgsugere kan købes til alle typer skorstene.


Tilbage til Pejsebibliotek