pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

Brændeovne

Vi er i dag Danmarks førende inden for online salg af Brændeovne og Pejse. Vores erfaring, gennem mere end 25 år, har givet os det helt rigtige udgangspunkt for at hjælpe dig med at finde den rigtige pejs eller brændeovn til din bolig.

Vi forhandler brændeovne og pejse af højeste kvalitet i alle størrelser og prisklasser samt skorsten, der passer til alle typer huse. Kun det bedste er godt nok til os. Derfor lever alle vores pejse og brændeovne op til de strengeste lovkrav i verden. Enkelte modeller er sågar godkendt i lande, hvor brændeovne ellers er forbudte.

Vi tilbyder levering i hele Europa og kan montere i hele Danmark, både når det gælder montering og tilslutning af brændeovn eller en komplet løsning med ny skorsten. Ønsker du et uforpligtende tilbud på en ny brændeovn til sommerhuset, en pejseindsats til nybyggeri, renovering eller noget helt tredje, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt os for et godt tilbud

brændeovne og pejse online

Brændeovne & Pejse

Faldende orden

Varer 1-25 af 394

Side
pr. side
 1. Anna Bageovn Beige
  24.995,00 DKK
 2. Anna Bageovn Bordeaux
  24.995,00 DKK
 3. Anna Easy Bageovn
  21.995,00 DKK
 4. Bella
  18.995,00 DKK
 5. Bella med sideglas
  20.995,00 DKK
 6. Bella med sideglas demo
  Special pris 14.995,00 DKK Normalpris 20.995,00 DKK
 7. Bella med sideglas High
  21.995,00 DKK
 8. Cosmo 1147
  9.995,00 DKK Normalpris 16.995,00 DKK
 9. Cosmo 1147 Fedtsten
  23.995,00 DKK
 10. Cosmo 1500
  18.995,00 DKK
 11. Cosmo 971
  15.995,00 DKK
 12. Cosmo på sokkel
  16.995,00 DKK
 13. Cozy Classic
  16.995,00 DKK
 14. Cozy Fedtsten classic
  24.995,00 DKK
 15. Cozy Fedtsten moderne
  26.995,00 DKK
 16. Cozy moderne
  18.995,00 DKK
 17. Cozy moderne sideglas
  20.995,00 DKK
 18. Cozy moderne sideglas demo
  Special pris 14.695,00 DKK Normalpris 20.995,00 DKK
 19. Cubic 109
  23.995,00 DKK
 20. Cubic 166
  24.995,00 DKK
 21. Cubic 215
  28.995,00 DKK
 22. Cubic Wall
  21.995,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 394

Side
pr. side

Brændeovne

Hos Pejseringen forhandler vi udelukkende brændeovne og pejse i højeste kvalitet. Alle vores leverandører udvikler brændeovne og pejse der lever op til miljø- og sikkerhedskrav, mens en stor del af vores sortiment lever op til Svanemærket for brændeovne. Vi har handlet med brændeovne og pejse i 25 år og vejleder gerne omkring standard og specialløsninger. Vi forhandler flere typer brændeovne til din bolig. Vi står desuden gerne for montering af din nye pejs eller brændeovn – det kan du læse mere om herunder.

Hwam, Jydepejsen, Wiking og Rais er alle producenter med stor erfaring og høj grad af kvalitet og innovation. Hertil har vi få udenlandske mærker, bl.a. Spartherm, som er en eksklusiv producent af indbygningspejse i fantastiske designs og høj kvalitet. Vores leverandører har alle stor erfaring inden for produktionen af brændeovne og pejse, og gennem deres mange års erfaring er der udviklet en innovationskultur, hvor der altid søges at skabe endnu bedre løsninger i fyring, brugervenlighed og design.

brændeovne og pejse online - køb med vejledning

brændeovne fra HWAM og andre kendte mærker
brændeovne fra Wiking, HWAM og andre kendte mærker
brændeovne fra Rais, HWAM og andre kendte mærker
brændeovne fra Jydepejsen, Wiking og flere
brændeovne fra svenske Contura og andre mærker
Pejse fra Spartherm til indbygning i mange størrelser
 


Brændeovne til store og små boliger – og ethvert behov

Når du skal vælge en brændeovn til din bolig, kan du gøre dig flere overvejelser, der handler om design, størrelse og type – eksempelvis om det skal være en væghængt, fritstående eller indbygget model. Når vi taler om størrelser på brændeovne og hvor stor en model, du har behov for i din bolig, er der som udgangspunkt fem ting, du kan tage stilling til. Du skal naturligvis gerne finde en brændeovn som passer ind i indretningen i forhold til størrelsen på ovnen, så brændeovnen eller pejsen ikke bliver for tungt et element i rummets indretning. Det er dog endnu vigtigere at se på brændeovnens kapacitet, da det vil give en miljømæssigt ringere fyring, hvis din brændeovn er for stor til boligen. Når vi taler om kapaciteten, er det nominel effekt/driftsområde ift. opvarmet areal, vi ser på, og om brændeovnen skal bruges som primær eller sekundær varmekilde. De fem faktorer du kan tage stilling til, når du skal finde frem til den rette størrelse brændeovne er:

 • Areal, der skal opvarmes
 • Primær eller sekundær varmekilde
 • Nominel effekt og driftsområde
 • Brændeovnens ydre mål
 • Brændeovnens indre mål (brændkammer)

Areal, der skal opvarmes

Inden du køber en brændeovn, skal du i første omgang finde frem til arealet, du ønsker opvarmet. Har du en bolig på 200 m2 og skal brændeovnen bruges som primær varmekilde, vil det være en af de store modeller, du kan vælge. Har du en mindre bolig, eller skal brændeovnen bruges som en sekundær varmekilde, vil det være en mindre model, du kan vælge. Da kapaciteten ikke altid afhænger af brændeovnens fysiske størrelse er det nominel effekt og driftsområde, og ikke blot ydre mål, du kan se på.

Du bør altid undgå at vælge for stor en brændeovn eller pejs, da det vil give en ringere forbrænding og sod i brændkammeret. Dette resulterer nemlig i miljømæssigt ringe fyring og oftere rengøring af brændeovnens frontglas. Tag os gerne med på råd, når du skal finde en brændeovn eller pejs til din bolig.

 

Driftsområde

Driftområdet for en brændeovn måles i kW og viser varmeproduktionen fra lavest til højst. Skemaet herunder er en god indikator for den nominelle effekt, når du skal finde en passende størrelse brændeovn til hjemmet.

Nominel Effekt 2 - 6 kW Opvarmer ca. 30-100 m2 
Nominel Effekt 3 - 7 KW Opvarmer ca. 40-140 m2
Nominel Effekt 4 - 9 kW Opvarmer ca. 50-160 m2
Nominel Effekt 6 - 11 kW Opvarmer ca. 70-180 m2
Nominel Effekt 5 - 15 kW Opvarmer ca. 120-210 m2


Brændeovnens/Pejsens ydre mål

Brændeovnen/pejsens udvendige mål er vigtig, når det drejer sig om rummets indretning. Især hvis det er en pejs, som skal indbygges i et eksisterende eller nyt hul er de udvendige mål vigtige at have styr på, for at monteringen forløber bedst muligt. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål i forbindelse med indbygning af en af pejsene du finder i vores sortiment. Vær derudover opmærksom på sikkerhedskrav ved brændeovne og pejse. Her er varierende sikkerhedsafstande til brandbart materiale ved forskellige typer brændeovne og pejse afhængigt af model og design.

Brændkammerets mål er brændeovnen eller pejsens indre mål. Kammerets størrelse har indflydelse på brændeovnens kapacitet, men vil også have indflydelse på hvilket flammebillede du får i brændeovnen. En god tommelfingerregel er, at jo større brændkammer der er, jo højere kapacitet er der mulighed for. Ønsker du et stort flammebillede, kan du derfor gå efter en brændeovn med et bredt brændkammer og et stort frontglas samt eventuelt sideglas. Her findes dog også finde mindre modeller i brændeovne og pejse med sideglas og bredt frontglas, som skaber et smukt og godt syn til flammerne på trods af et mindre brændkammer. Se bl.a. Jydepejsens Bella og Elegance modellerne eller Hwam classic brændeovnene med sideglas. Ønsker du en pejs til indbygning har Spartherm nogle rigtig flotte modeller i både større om mindre kapacitet med flot syn til flammerne.


Pejsebibliotek

Vil du læse mere om pejse og brændeovne, gode råd om fyring, montering og valg af den rette brændeovn til dig bolig og varmebehov? VI har 25 års erfaring med brændeovne og pejse og vejleder altid gerne i forbindelse med montering, valg af den rette størrelse og tilhørende skorsten. Vi har samlet en del af vores erfaring i vores artikler og pejsebibliotek. Her kan du læse artikler om miljø, røggener m.m. og finde guides til korrekt optænding i din brændeovn og valg af brændeovne. Derudover kan du i vores nyhedsartikler også finde artikler om nye typer brændeovne, teknologier og gode råd. Søger du viden, som du ikke kan finde i vores bibiliotek er du velkommen til at sende os en mail - så vender vi tilbage til dig. Vælg vores pejsebibliotek i menuen herover og læs om bl.a.:

 • Korrekt optænding i brændeovn og pejs
 • Røg i stuen - sådan kan det løses
 • Montering af brændeovn eller pejs
 • Brændeovne og miljøet
 • Autopilot i brændeovne

Besøg vores pejsebibliotek

brændeovne online og i butik - køb med fri fragt og god vejledning


Montering af brændeovn

Hos Pejseringen arbejder vi for altid at skabe holdbare og flotte løsninger for vores kunder. Derfor hjælper vi gerne med montering af pejs og brændeovn, så du ikke selv skal bruge tiden på at finde en kvalificeret håndværker til arbejdet. Da vi også forhandler skorsten, kan vores montør også hjælpe med monteringen af denne. Prisen for montering varierer afhængigt af opgavens omfang og hvilken type brændeovn eller pejs der skal monteres. Vores montør kan både stå for montering af fritstående modeller og indbygningsmodeller. 

Bemærk at en nymonteret brændeovn/pejs, samt eventuelt ny skorsten hertil, altid skal kontrolleres og godkendes af en skorstensfejer inden ibrugtagning. Dette sikrer, at du fyrer korrekt og sikkert, hvilket er en fordel både miljømæssigt og økonomisk.

Vil du selv montere din brændeovn eller pejs?

Du må gerne selv montere din brændeovn eller pejs og tilhørende skorsten, inden ibrugtagning skal løsningen dog inspiceres og godkendes af en skorstensfejer. Ønsker du ikke selv at montere din brændeovn eller pejs, kan en lokal håndværker klare monteringen, eller vores faste montør kan klare opgaven. Her gælder også at løsningen skal godkendes af en skorstensfejer inden ibrugtagning.

Ny brændeovn til eksisterende skorsten

Har du eksisterende skorsten fra en ældre brændeovn, som du ønsker at bruge til din nye brændeovn, er det en oplagt mulighed. Du kan indledningsvis få en skorstensfejer til at tjekke skorstenens stand. Herefter kan det være en fordel at benytte stålforing eller røgrør til murede skorsten, da trækket i skorstenen bliver bedre med disse komponenter. Et godt træk sikrer en god fyring i brændeovnen, og renovering af den eksisterede skorsten kan derfor skabe en mere miljørigtig og økonomisk bedre fyring.


Søger du gode råd inden køb af ny brændeovn eller pejs? Kontakt os i dag og send os gerne information om behov, areal, designønsker m.m. Så vejleder vi dig, så vi sammen kan skabe den rette løsning til din bolig.

 

Kontakt os her

Viser butikker tættest på