gaspejse - information og spørgsmål svar

 

Spørgsmål og svar om gaspejse

Få svar på de oftest stillede spørgsmål omkring gaspejse i denne oversigt.

Har du brug for yderligere rådgivning, sidder vi naturligvis klar til at hjælpe dig.

Kontakt os


Skal boligen være tilknyttet natur- eller bygas?

Nej, langt størstedelen af gaspejse, som vi forhandler, kan fås til flaskegas. Dette vælges ved bestilling af gaspejsen.


Giver en gaspejs samme varme som brændeovn?

Hos Pejseringen forhandler vi kun lukkede gaspejse, der kan bruges til opvarmning af boligen på samme vis som en almindelig brændeovn.


Bruger en gaspejs skorsten?

En gaspejs bruger ikke en traditionel skorsten, men har i stedet et aftræk, der bruges til både at trække luft ind til forbrændingen og lede ildens afgasser ud gennem samme aftræk. Dette er muligt, da aftrækket består af et dobbeltrør. Du kan læse mere om hvordan gaspejse fungerer her.


Bruger en gaspejs ægte træ?

Nej, gaspejse bruger ikke rigtigt træ, men kan fås med keramisk træ eller med småsten. Nogle af gaspejsene fås desuden med gløde-effekt og gnist-effekt, som gør oplevelsen af træet utrolig realistisk.


Ligner gaspejse almindelige brændepejse?

Gaspejse til indbygning fås i samme designmuligheder som indbygnings-brændepejse, hvor de har en, to eller tre glassider. Det keramiske træ er meget realistisk, og det bliver ekstra livagtigt, hvis man vælger at få en model med gløde-effekt og gnist-effekt.


Hvem må montere en gaspejs?

Det er kun gas-certificerede vvs-installatører, som må installere gaspejse. Læs mere om installation her.


Hvordan monteres gaspejsen?

En gas-certificeret vvs-installatør monterer og tilkobler pejsen, efter monteringen tjekker installatøren at pejsen fungerer korrekt. Hvis gaspejsen tilkobles natur- eller bygas, skal leverandøren af gassen, ifølge gasreglementet, desuden tilse at installationen er korrekt. Du kan læse mere om montering af din gaspejs her.


Gælder der særlige regler/krav for gaspejse?

Ja, de særlige regler og krav fastsættes i det nationale gasreglement. De opdaterede regler på området kender gasleverandørerne og de certificerede vvs-installatører, som står for monteringen og sikrer at monteringen er lavet korrekt.


Skal gaspejsen anmeldes?

Gaspejsen skal anmeldes til den pågældende leverandør af natur- eller bygas, dette gøres af vvs-installatøren. Herefter skal leverandøren, ifølge gasreglementet, tilse at installationen er lavet korrekt.


Hvordan opbevares gasflasker korrekt?

- Flaskegas skal opbevares i rum over terræn-niveau, da gas er tungere end luft. Rummet skal have minimum én dør eller ét vindue ud til det fri. Sikkerhedsstyrelsen har lavet nogle gode retningslinjer for korrekt opbevaring af gasflasker, læs dem her


Må jeg opbevare gasflasker i huset?

Ja, flaskegas må opbevares indendørs, men der er regler for vægten/indholdet af flaskerne samt maksimal opbevaret mængde. Eksempelvis må gasflaskerne maksimalt være 11 kg. Du kan læse om opbevaring af gasflasker her.


Hvor kan jeg købe aftræk til gaspejs?

Vi forhandler et stort sortiment af godkendt aftræk til alle lukkede gaspejse. Find det store udvalg af komponenter til aftræk fra Metaloterm her.