Hvordan virker elpejse

Vandpejse og elpejse - sådan virker de

Elpejse fås med eller uden vand, og hos Pejseringen har vi valgt at fokusere på de elpejse, der skaber det absolut bedste og mest autentiske flammeudtryk. Vi har et bredt udvalg af de flotte elpejse med vand - også kaldt vandpejse: ingen ild, ingen skorsten – blot vand og el! Den smarte teknologi skaber illusionen af ægte ild med lys og damp på miljøvenlig vis, som kan tændes med et enkelt tryk på en knap. Derudover har vi udvalgt et særligt sortiment af elpejse med bevægelige LED-effekter, som skaber et fantastisk autentisk look skabt af paneler og lys. Elpejse er et stadigt mere populært valg til boligen, når hyggen og den gode stemning skal sikres - og vælger du en elpejs af høj kvalitet, får du et fascinerende flammebillede på sikker og miljøvenlig vis.

Årsagerne til elpejsenes stigende popularitet er flere, og en af årsagerne er den seneste udvikling på markedet: De fås i dag med en topmoderne teknologi, som skaber en fantastisk realistisk flammeeffekt. Derudover er de flotte pejse nemme at montere, de kræver ingen skorsten, de er super miljøvenlige, og de er lette at styre. Elpejse fås i flere typer og designs, og det er en god ide at sætte sig ind i hvilken teknologi, du ønsker, før du køber en elpejs - der er nemlig stor forskel på hvordan det endelige resultat bliver. En elpejs er et oplagt alternativ til almindelige pejse og brændeovne. Fordi en elpejs kun benytter el og evt. vand, er der ingen behov for skorsten. Du får hyggelig stemning og god atmosfære helt uden ild, men med et levende flammebillede skabt på innovativ vis. Læs mere om typerne af elpejse herunder og find frem til din nye, miljøvenlige pejs.


Elpejs, vandpejs eller hybridpejs?

Når vi taler om de specielle elpejse uden ægte ild, er der flere typer at vælge mellem, og de kaldes derfor ofte forskellige ting. De forskellige typer bruger dog alle el, men det er forskelligt hvilke effekter der benyttes, for at skabe flammeillusionen. Nogle elpejse bruger LED-skærme, andre har et spejlsystem, og den nyeste teknologi på markedet benytter vanddamp til at skabe den flotte flammeeffekt. Hos Pejseringen forhandler vi disse moderne elpejse med vanddamp, som også kaldes for vandpejse eller hybridpejse. Begrebet ’hybridpejs’ henviser til krydsningen af funktioner, hvor el, lys og vand kombineres, for at skabe en flammeeffekt. Hos Pejseringen har vi udvalgt to typer elpejse til vores sortiment. Elpejse med bevægelige LED-effekter og vandpejsene, fordi vi finder disse teknologi overlegen i forhold til andre elpejse-teknologier på markedet. Den flotte flammeeffekt der skabes i disse elpejse kan ikke matches af LED-skærme og spejl-effekter - det naturlige liv og bevægelse som skabes er både fascinerende og livlig, på samme vis som ægte ild.

 


Vandpejse - teknologien bag

Vandpejsene benytter lys og en vanddamp eller nærmere beskrevet 'vandtåge' til at skabe flammeillusionen. For det er nemlig ikke varmt, fordampet vand, der stiger op fra elpejsen, men derimod koldt vand som er forstøvet så fint, at det opfører sig som en tåge. Når vandet er forstøvet til en fin tåge/damp, stiger den op fra pejsen og oplyses af et varmt rød-gult lys af halogen- eller LED-lyskilder. Dampens livlige bevægelser imiterer flammer rigtig flot og skaber et autentisk flammebillede. Dampens naturlige og organiske bevægelser tilfører pejsen det samme fascinerende udtryk og beroligende udtryk, som rigtig ild i en pejs. 

Vandpejsene fås i flere designs og kan fås med eller uden imiteret træ. Det er derfor både muligt at vælge enkle designs, der passer godt ind i den moderne indretning, eller traditionelt inspirerede vandpejse med smukt imiteret træ og med eller uden glasfront. Vælger du en af modellerne med imiteret træ, vil der ved nogle modeller være en bund med 'glødende' træ og aske, som skabes af LED-lyset. Dette gør imitationen af et almindeligt ildsted ekstra realistisk. Ønsker du et særligt realistisk udtryk af ægte ild i din vandpejs, anbefaler vi at du vælger en model med glasfront, da vi i Danmark er vant til lukkede ildsteder. Den flotte E-Matrix serie fra Faber elpejse er luksuriøse vandpejse skabt i et fantastisk overbevisende design. 

Vandpejsene får vandtilførsel til vanddampen på to måder: enten via en vandtank, som fyldes manuelt, eller via en fast vandtilkobling. Fordelen ved fast vandtilkobling er, at man slipper for løbende at påfylde vandtanken. Fordelen ved en vandtank er, at det kan være nemmere at montere pejsen på områder, hvor der ikke er adgang til vandtilførsel. De forskellige modeller fås ofte i den ene eller anden type, men nogle få modeller kan skræddersys til dine ønsker - kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

De flotte vandpejse kan – i nogle modeller – fås i specialmål. Dette er en populær løsning, når vandpejsen skal indbygges horisontalt eller vertikalt - kontakt os gerne for at høre om mulighederne for indbygningsmodeller.

 


Elpejse - teknologien bag

Elpejse er baseret på flere smarte teknologier og brug af flere materialer. Udover den innovative brug af forstøvet vand i vandpejsene, findes der elpejsetyper, som benytter andre teknologier til at skabe flamme-effekter. Hos Pejseringen har vi valgt Element4 elpejsene med flotte bevægelige elementer kombineret med LED-lys. Denne teknologi er overlegen i forhold til andre elpejse med LED-lys fordi de bevægelige paneler skaber et mere autentisk udtryk. Andre elpejse er opbygget med en smart spejlløsning, hvor flammerne på nærmest magisk vis spiller levende via spejlet, eller med et stort plastpanel med en LED-teknologi, der skaber en illusion af flammer - lidt som vi kender det fra en almindelig tv-skærm. På pejsens baggrundspanel skabes en flammeeffekt, og i forgrunden ligger der småsten, glas, der ligner gløder, eller imiteret brænde, som flammerne spiller levende bagved. Typen af elpejse med spejlløsning benytter et skråtstillede spejl og lyseffekter. Ved disse typer er der ofte også imiteret træ, glas som ligner gløder, eller småsten foran selve lyseffekten, for at skabe en mere overbevisende 3D-effekt. Nogle af elpejsene har fine detaljer med en glødende bund skabt ved hjælp af lys, der oplyser bunden nedefra. Dette er ofte kombineret med glasstykker, så den glødende effekt understreges.

Vælger du en elpejs med en LED-skærm eller spejleffekt, bør du være opmærksom på at udtrykket af ægte ild ikke når op på samme niveau som ved vandpejsene eller ved elpejsene med bevægelige LED-paneler. Er dette ikke en vigtig faktor for dig, er en elpejs med en af disse teknologier en glimrende løsning, som er nem at montere og starte op. Vi vil dog altid anbefale at du overvejer om prisforskellen er det værd - da du forhåbentlig skal nyde din elpejs i mange år fremover, og det derfor vil være penge godt givet ud, at købe en elpejs med et mere realistisk flammebillede. 


Vandpejse og elpejse med varme

Flere af vandpejsene og elpejsene hos Pejseringen har varmelegeme, hvor effekten ofte går op til ca. 1,5 – 2 kW, mens de større modeller går helt op til 3 kW. Ønsker du en pejs, som kan opvarme, kan du gå ud fra at elpejsene kan skabe varme på samme vis som en varmeblæser. Varmen blæses effektivt ud fra elpejsen, så varmen spredes hurtigt omkring elpejsen, ligesom det er tilfældet ved en varmeblæser. Vælger du en elpejs med en varmeudledning på maks. 2 kW (2000 watt) er det passende som sekundær varmekilde i rum på op til 30 m2. Når du tænder pejsens varmeelement vil der være en lav summen fra blæseren, som svarer til lyden fra et almindeligt eller lydsvagt køleskab afhængigt af hvilken vandpejs, du har valgt. Har du ikke behov for varmen i din bolig, er det ikke nødvendigt at vælge en model med varmelegeme, men den ekstra varme er dog en ekstra hyggelig egenskab på den kolde og mørke efterårsaftener foran pejsen.

Det er forskelligt hvordan varmen fra en vandpejs og elpejs kan justeres – nogle pejse har en eller to varmeindstillinger, hvor andre har trinløs indstilling, så du kan justere varmen helt efter behov. Ønsker du ikke at bruge varmen fra pejsen, kan varmelegemet i langt de fleste vandpejse og elpejse slukkes, så du kun tænder det, når du har behov for lidt ekstra varme i boligen.


Vandpejse og elpejse i nybyggeri og projekt

De moderne pejse er et oplagt valg i boligen, da de både er brugervenlige, nemme at montere og ikke mindst miljøvenlige, da der ikke er nogen udledning af røg. I moderne, nybyggede boliger er boligens opvarmning ofte baseret på gulvvarme kombineret med et genvex-system, der kan genbruge varmen fra vand og udluftning. Dette er en fordel økonomisk, men det betyder desværre også, at det kan tage lang tid før rummenes gulvvarme slår igennem, hvis man eksempelvis ønsker lidt ekstra varme på en særligt kold aften. I ældre huse kan man tænde radiatoren og mærke varmen begynde med det samme. Med gulvvarme er det anderledes – her kan justeringer i temperaturindstillingen tage lang tid, da det tager tid for gulvvarmen at justere op eller ned. Det problem løser en elpejs med varmelegeme, da det her er muligt at bruge den flotte pejs som en varmeblæser, når behovet opstår. Kommer du hjem fra arbejde på en særligt kold aften, og skal der lidt ekstra hygge til i sofaen, kan pejsens varmelegeme hurtigt og nemt tændes via den medfølgende fjernbetjening.

valg af vandpejse og elpejse til byggeri


Vandpejse og elpejse med varme

I de seneste ti år er gaspejse blevet stadigt mere populære, og det skyldes især mulighederne for smukke designs og indretningsmuligheder samt den høje brugervenlighed og bekvemmelighed, som pejsen giver. Gaspejsen har ikke behov for traditionel skorsten, bruger ikke brænde, og kræver derfor mindre rengøring end almindelige pejse.

De lukkede gaspejse har deres eget kredsløb med ilttilførsel og aftræk og fungerer derfor særligt godt i moderne boliger, hvor indeklimaet i høj grad er automatisk styret. Udover varmen fra pejsen, har den lukkede gaspejs ingen indflydelse på indeklimaet og omvendt, og på den måde undgås det, at det automatiske indeklima forstyrrer gaspejsens optimale forbrænding.

Dertil kommer at gaspejse er enkle at styre via fjernbetjening eller app og kan tændes på kort tid. En gaspejs er en både praktisk og smuk tilførsel i hjemmet, og da pejsene fås forskellige størrelse og designs er der noget for enhver smag og til ethvert hjem.

Gaspejsene kommer med flot, keramisk træ der har et meget autentisk, hyggeligt udtryk, og det er ved nogle modeller endda muligt at tilvælge gløde-effekt, så træet bliver ekstra livagtigt at se på mellem flammerne. Ønsker man et mere moderne look i sin gaspejs, kan man i stedet vælge små sten, som lægges i bunden af gaspejsen og skaber et stilrent udtryk. Både det keramiske træ og stenene er meget holdbare og holder i rigtig mange år.


Fordelene ved vandpejse og elpejse

  • Den mest miljøvenlige løsning på markedet
  • God til moderne boliger og byggeri
  • Er nem at vedligeholde med minimal rengøring
  • Ingen skorsten - ingen røg - ingen aske
  • Kan nemt tilpasses indretningen i boligen
  • Kan styres enkelt og nemt via fjernbetjening
  • Kan fås med eller uden imiteret træ

vandpejse til boligen