pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

Brændekomfur og bageovn

Lav mad på CO2-neutral vis helt uden el med et brændekomfur eller en bageovn. Et brændekomfur er et oplagt valg til mindre sommerhuse, ferie-hytter og tiny-house koncepter eller til off-the-grid byggerier, hvor der satses på brug af alternativ energi som eks. solceller.

I en tid, hvor vi i højere grad ser på nye energikilder og måder at leve på, er brændekomfurer blevet en mere populær løsning i mindre hjem. Her får man muligheden for at kombinere en primær varmekilde med madlavning, og kan på den måde få det optimale ud af sin fyring. De fleste brændekomfurer kan justere på varmeforbruget, så du kan vælge om varmen skal gå mest til opvarmning af boligen, eller flyttes over til at bruges på madlavningen. Det er derfor muligt at tilpasse behovet for henholdsvis varme og madlavning løbende.

Brændekomfurer kan med fordel bruges i boliger, hvor solceller er den bærende energikilde, og hvor årstidernes energiudvinding fra solen varierer. I vintermånederne er udvindingen af solenergien begrænset, og her kan brændekomfuret bruges til både opvarmning af boligen og tilberedning af lækre, varme retter. Har du spørgsmål om brugen af brændekomfurer eller ønsker du at høre mere, kan du kontakte os online - så vejleder vi gerne. 

Kontakt os for et godt tilbud
Køb brændekomfur og bageovn online med god vejledning

Brændekomfurer

Faldende orden

13 varer

pr. side
 1. Anna Bageovn Beige
  22.995,00 DKK
 2. Anna Bageovn Bordeaux
  22.995,00 DKK
 3. Anna Easy Bageovn
  20.495,00 DKK
 4. Klara Easy Brændekomfur
  19.100,00 DKK
 5. Margot Easy Brændekomfur
  20.495,00 DKK
 6. Omega High Chef
  29.995,00 DKK
 7. Viola Brændekomfur Beige
  20.100,00 DKK
Faldende orden

13 varer

pr. side

Brændekomfurer og bageovne til boligen

Med et brændekomfur, får du opvarmet boligen på CO2-neutral vis og kan samtidig lave mad for en helt optimal udnyttelse af varmen fra fyringen. Lav de lækreste italienske pizzaer og sprødt brød i dit brændekomfur, varm vinterens suppe mens boligen varmes op - og alt sammen uden brug af el. Et brændekomfur er et oplagt valg til boliger, hvor solenergi er en primær energikilde, og hvor årstidernes energiudvinding fra solens energi varierer. Med et brændekomfur kan du opvarme boligen og lave mad samtidig, og det er et oplagt valg til mindre sommerhuse, feriehytter og Tiny-House koncepter, hvor brændeovn bruges til opvarmning. Er du glad for sprødt brød og lækre italienske pizzaer? Køb en af de to brændekomfurer med PANEPIZZA funktion: En todelt ovn med lavasten, gør det muligt at skabe sprøde pizzabunde, som vi kender dem fra italienske pizzaer. Gå til Margherita brændekomfur med pizzaovn beklædt med smukke kakler eller vælg Margot brændekomfur med pizzaovn i sort stål og støbejern.

Brændekomfur - hvordan virker det?

Et brændekomfur er opbygget omkring brændkammeret for at udnytte varmen fra fyringen bedst muligt. Varmen spredes fra brændkammeret op til komfurets top og føres videre ned omkring ovnrummet. I en brændeovn vil meget af varmen fra forbrændingen ophobes tæt inde ved brændkammeret, og dette udnytter brændekomfuret med ovnen placeret lige ved siden af brændkammeret. Det er muligt at justere varmen i brændekomfurets ovn ved at tilføre mere/mindre ilt til forbrændingen og løbende lægge mere brænde ind. Vælger du et brændekomfur med todelt ovnrum, kan du her vælge, hvor du ønsker, at varmen skal flyttes hen og hvilken ovn, der skal benyttes. Det gør det nemt at opvarmen mindre retter og brød eller pizza i det mindre ovnrum, og derefter flytte varmen med ned til den nederste ovn, hvis der er behov for at opvarme større retter. På komfurets glassfront er der et termometer, så du kan holde øje med temperaturen i ovnen og justere derefter.

Bageovn eller brændekomfur - hvad er forskellen?

En bageovn har et ovnrum placeret ved siden af eller oven på brændkammeret, mens et komfur består af både en bageovn og komfurtop. Valget mellem de to modeller afhænger derfor af dit behov. Regner du ikke med at få behov for komfurtop, vil en bageovn være et godt valg. Vil du gerne benytte både ovnrum og komfurtoppen, er det et brændekomfur, du skal have. Brændekomfuret gør det muligt at tilberede flere former for mad, og vælger du en af Thermorossis modeller med PANEPIZZA funktion, kan du tilberede lækre pizzaer i det mindre ovnrum, mens suppen koger på komfuret og grøntsager steger i det større ovnrum for neden.

Hvilke typer brændekomfurer og bageovne findes der?

Brændekomfurer og bageovne fås i flere designs og størrelser. Nogle af de største bageovne (også kaldet masseovne) er indmurede omkring en pejs/brændkammer, og dette er modeller vi kender fra pizzarier og restauranter. Disse modeller kræver meget arbejde at få integreret i boligen, så de færreste privatpersoner går med denne løsning. Det vil ofte være en mindre løsning som en fritstående pejs, der passer til en privat bolig - som udvalget ovenfor fra Thermorossi. De fritstående bageovne og brændekomfurer fås i flere størrelser, og her vil det både vær boligens varmebehov og pladsen i ovnen, du kan vurdere ud fra. Brændekomfurerne og bageovnene fra Thermorossi fås med eller uden kakkelbeklædning. Kaklerne tilfører et rustikt og traditionelt udtryk, som står rigtig flot i traditionelle indretninger, hvor hyggen understreges godt.

Hvorfor vælge et brændekomfur?

Et brændekomfurer er til dig, der gerne vil udnytte forbrændingen fra din brændeovn best muligt, og som sætter pris på at madlavning kan gøres til en kunst. Det er et godt valg til dig, der vil tilberede maden på CO2-neutral vis uden brug af el - måske har du allerede installeret solcelle-energi i din bolig, og vil gerne have en funktionel varmekilde i vinterens kolde måneder. Da solcelle-energi kan variere en del i de mørke vintermåneder, er et brændekomfur et oplagt valg som varmekilde og til madlavning. Du behøver ingen strøm og kan samtidig opvarme boligen i den kolde tid. Vil du være mindre afhængig af elektricitet og benytte naturens ressourcer på bæredygtig og CO2-venlig vis, er et brændekomfur et rigtig fint valg. Med kombinationen af solceller og brændeovn/brændekomfur har du en god balance mellem energikilder afhængigt af årstiderne.

brændekomfur og bageovn i boligen - CO2-neutral madlavning

Skal vi finde et brændekomfur til dig?

Kontakt os gerne, hvis du søger vejledning omkring det rette valg af bageovn eller brændekomfur til din bolig. Vi forhandler de holdbare Thermorossi komfurer produceret i støbejern, stål og kakler. Vælg en model med PANEPIZZA funktion, hvis du vil lave skønne pizzaer og brød i dit nye brændekomfur.

Kontakt os
Viser butikker tættest på