pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

Gulvplader til brændeovn og pejs

Vi forhandler gulvplader fra alle de populære mærker i forskellige størrelser, former og materialer til både pejs og brændeovn.

Når du handler gulvplader er det vigtigt at finde en gulvplade der har de rette mål - se udvalget af mål og former herunder og find en model, der passer til din brændeovn eller pejs.

Hos Pejseringen har vi et stort udvalg af glasgulvplader, Skifergulvplader og stålgulvplader. Når du vælger en gulvplade, skal du være opmærksom på mål og sikkerhedskrav i forhold til din brændeovn. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

Kontakt os
gulvplader til brændeovne og pejse - køb online med fri fragt

Gulvplader

Faldende orden

Varer 1-25 af 93

Side
pr. side
 1. Bella Gulvplade
  995,00 DKK
 2. Cosmo/Mido Gulvplade
  995,00 DKK
 3. Elegance Gulvplade
  995,00 DKK
 4. Elegance Junior Gulvplade
  995,00 DKK
 5. Glasgulvplade Cirkel Ø 1100 mm
  1.080,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 93

Side
pr. side

Hvilken gulvplade skal jeg vælge til min brændeovn?

Når du vælger en gulvplade til din brændeovn eller pejs, har pladen flere formål. Det første formål handler om sikkerheden omkring brændeovnen og om at beskytte underlaget, som brændeovnen står på, mod gløder og gnister fra brændkammeret. Især når underlaget er af brændbart materiale, er det vigtigt at købe en gulvplade, der lever op til de gældende sikkerhedskrav, da pladen skal forebygge brandskader på gulvet og ulykker forårsaget af gløder og gnister. Derudover hjælper en gulvplade med at holde området omkring brændeovnen rent, da pladen kan holde til grundig rengøring efter aske og snavs.

Glasplader, stålplader og skiferplader

Hos Pejseringen forhandler vi gulvplader i glas, stål og skifer, og i forskellige mål og former. Udvalget af brændeovne er stort, og det må udvalget af gulvplader gerne matche. På den måde har du mulighed for at vælge en gulvplade, som passer til materialet og modellen af din brændeovn, og som desuden passer ind i boligens indretning. Alle vores gulvplader er af kraftig og holdbar kvalitet, med en tykkelse, der kan holde til kvalitetsbrændeovne, som ofte er tungere end billige mærker. Med udvalget af materialer, er det muligt at skabe et udtryk, som passer til både brændeovnen og din bolig, mens du sørger for at dit gulv holdes beskyttet og rent. Er du i tvivl om hvilken gulvplade, der passer til din brændeovn og vægt, er du velkommen til at kontakte os.

Skal jeg bruge en gulvplade ved en indbygningspejs eller væghængt brændeovn?

Ja - en gulvplade skal benyttes ved både pejse og væghængte brændeovne. Der er sikkerhedskrav om at placere en gulvplade foran pejsens åbning, hvis pejsen er placeret over et gulv, som ikke er i brandsikkert materiale. Du kan læse mere om de konkrete sikkerhedskrav i teksten herunder. Derudover kan det være en fordel at benytte en gulvplade foran pejsens åbning, selvom gulvet er i brandsikkert materiale, da gulvpladen er nem at holde ren, og kan holde til grundig rengøring. 


Gulvplader til din brændeovn og pejs: Sikkerhedskrav

Når du skal vælge en gulvplade til din brændeovn eller pejs, er der sikkerhedskrav og overvejelser, som du skal tage højde for, inden du vælger størrelse og materiale. Sikkerhedskravene til gulvplader ved pejs og brændeovn afhænger af hvilken type pejs, du har, og pladen skal naturligvis være i brandsikkert materiale: 

 • Hvis du har en almindelig brændeovn med lukket brændkammer, skal gulvpladen ligge under hele ovnen og have mindst +30 cm ud foran ovnen, og mindst +15 cm ud på hver side af brændeovnen.
 • Hvis du har en indbygningspejs/pejseindsats med lukket brændkammer, skal pladen ligge foran åbningen og have mindst +30 cm cm ud fra ovnen, mens den skal have +15 cm ud fra siderne af ovnen.
 • Har du en åben pejs, skal gulvpladen have mindst +50 cm ud fra brændeovnens åbning, og igen +15 cm på hver side af brændeovnen. Den nødvendige tykkelse på gulvpladen afhænger af brændeovnens vægt, som du kan finde i specifikationerne. Det er vigtigt at du vælger en gulvplade i et materiale, som kan holde til vægten. Er du i tvivl, kan du kontakte os.

Udover en korrekt gulvplade, vil det også være nødvendigt at sikre sig, at afstanden til vægge og lofter er korrekt. Er du i tvivl, kan du kontakte en fagmand, som kan give de nødvendige informationer. Når du vælger en indbygningspejs, er det desuden vigtigt at væggens materialer omkring ovnen kan holde til varmen fra pejsens brændkammer. Har du spørgsmål om materialer og indbygningsmodeller, er du velkommen til at kontakte os.

Gulvplader til gaspejse og biopejse

Ejer du en gaspejs eller biopejs er det ikke nødvendigt med en gulvplade, da disse typer pejse ikke har aske og gløder fra brænde, som i de traditionelle pejse. En gulvplade kan dog stadig være med til at skabe et hyggeligt udtryk foran pejsen, og da der ingen sikkerhedskrav er til størrelsen, kan du vælge lige den størrelse og form, som passer til boligens indretning.


Søger du en særlig gulvplade eller en samlet pakke på gulvplade, skorsten og brændeovn, er du velkommen til at kontakte os. Vi giver gerne et godt tilbud og vejleder inden køb, så vi sammen kan skabe den rette løsning til din bolig.

Kontakt os her

Viser butikker tættest på