pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

Røgsugere og friskluftstilbehør

Har du problemer med røg og lugt i stuen eller dårlig forbrænding, kan det løses med en røgsuger, der hjælper til optimalt træk i din skorsten. En røgsuger sørger for at røgen suges ud af brændeovnens brændkammer og op af skorstenen på effektiv vis. Dette skaber en bedre og miljøvenlig forbrænding, da der tilføres den korrekte mængde ilt til ilden under fyring.

Oplever du et dårligt træk i skorstenen og derfor en ringere forbrænding i din brændeovn, kan en røgsuger afhjælpe problemet. Røgsugeren er enkel at montere på skorstenen, og effekten vil kunne mærkes med det samme. Røgsugere fås i forskellige modeller med flere egenskaber, og til både muret skorsten og stålskorsten. Med en røgsuger bliver det desuden nemmere at tænde korrekt op i brændeovnen og udlede et minimum af partikler. Derfor er røgsugere et miljøvenligt valg. 

Friskluftsystemer er en rigtig god ide i moderne byggede huse, hvor genvex og tæt isolation kan gøre det svært for brændeovnen at få den nødvendige mængde ilt til forbrændingen fra rummet. De tæt isolerede moderne huse er bygget til at holde på varmen og modvirke træk. Det er en stor fordel energimæssigt, men det betyder at brændeovnen kan have svært ved at hive den rette mængde ilt ind til forbrændingen. Med et friskluftsystem monteret bag på brændeovnen, hives ilt direkte ind i brændeovnens brændkammer udefra, så ilden altid får den rette mængde ilt.

friskluftsystem tilbehør og røgsugere online

Røgsugere

Faldende orden

Varer 1-25 af 35

Side
pr. side
 1. BlueChimney rustfri
  4.995,00 DKK
 2. BlueChimney sort
  4.995,00 DKK
 3. Draftbooster DB7 Sort
  Special pris 2.795,00 DKK Normalpris 5.495,00 DKK
 4. Draftbooster DB7 Stål
  Special pris 2.899,00 DKK Normalpris 5.495,00 DKK
 5. Exodraft Pakke 10
  11.900,00 DKK
 6. Exodraft Pakke 11
  9.365,00 DKK
 7. Exodraft Pakke 12
  10.865,00 DKK
 8. Exodraft Pakke 3
  Special pris 8.700,00 DKK Normalpris 11.225,00 DKK
 9. Exodraft Pakke 4
  Special pris 9.900,00 DKK Normalpris 12.725,00 DKK
 10. Exodraft Pakke 5
  10.190,00 DKK
 11. Exodraft Pakke 6
  Special pris 9.150,00 DKK Normalpris 11.690,00 DKK
 12. Exodraft Pakke 9
  10.400,00 DKK
 13. Exodraft RS009 røgsuger
  Special pris 6.195,00 DKK Normalpris 7.255,00 DKK
 14. Exodraft RS012 røgsuger
  Special pris 6.879,00 DKK Normalpris 8.390,00 DKK
 15. Exodraft RS014 røgsuger
  10.205,00 DKK
 16. Exodraft RS016 røgsuger
  12.810,00 DKK
 17. Exodraft RSV009 røgsuger
  8.825,00 DKK
 18. Exodraft RSV012 røgsuger
  10.465,00 DKK
 19. Exodraft RSV014 røgsuger
  13.390,00 DKK
 20. Exodraft RSV016 røgsuger
  14.840,00 DKK
 21. Exodraft Xzense
  6.080,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 35

Side
pr. side

Røgsugere: undgå dårligt træk i skorsten og røg i stuen

Oplever du dårligere forbrænding, røg omkring din brændeovn eller røglugt i rummet, skyldes det ofte at trækket i skorstenen ikke er effektivt nok til at lede røgen ordentligt væk fra brændeovnens brændkammer. Dette kan løses med en røgsuger, som kan monteres på både murede skorstene og stålskorstene. Læs mere om røgsugere herunder, hvordan de virker, og hvilke egenskaber de forskellige modeller har. Nederst på denne side, kan du i videoen se hvordan en røgsuger monteres. 

Sådan virker en røgsuger:

En røgsuger sørger for at optimere trækket i din skorsten, så der dannes et bedre undertryk i skorstenen. Dette sikrer at røgen transporteres korrekt væk fra brændeovnen/pejsens brændkammer og op gennem skorstenen. På den måde er der plads til ilt nok i brændkammeret til en bedre forbrænding, og du undgår samtidig at røgen slår tilbage ud i rummet omkring pejsen/brændeovnen.

Røgsugeren monteres i toppen af skorstenen, hvor den suger røgen op og ud af skorstenen. Fordi dette skaber plads til frisk ilt til forbrændingen, vil en røgsuger skabe en bedre og mere miljøvenlig forbrænding i din pejs eller brændeovn. Hvis du oplever at forbrændingen er blevet sløvere eller at det er svært at tænde korrekt op i din brændeovn, vil det derfor ofte være en rigtig god ide at få monteret en røgsuger på din skorsten.  

Har jeg behov for en røgsuger til min skorsten?

Hvis du kan genkende en af nedenstående problemstillinger, vil det sandsynligvis være en god ide at få monteret en røgsuger.

 1. Det er svært at tænde op i min brændeovn
 2. Det tager lang tid for ilden at få fat/starte op
 3. Frontglasset i brændeovnen soder hurtigt til
 4. Det lugter af røg og sod fra brændeovnen
 5. Der kommer røg ud i rummet fra brændeovnen – specielt under genfyring

I langt størstedelen af tilfældene ovenfor vil en røgsuger afhjælpe problemet.

Røgsugere hjælper til en mere miljøvenlig fyring

Når du monterer en røgsuger skaber du de bedste vilkår for en god og miljøvenlig fyring i din pejs eller brændeovn. For når en brændeovn ikke får den rette ilt til forbrændingen, kan ilden ikke få ordentligt fat, og dette øger mængden af skadelige partikler, som udledes fra fyringen. Med røgsugeren skabes det nødvendige træk, som særligt ved optænding og genfyring kan minimere udledningen af partikler. Se også vores guide til korrekt optænding og fyring her.

Når du får monteret røgsuger på en skorsten, der hidtil ikke har haft et tilstrækkeligt træk, reduceres den usunde partikeludledning fra brændeovnen med mindst 50%.

Hvilken egenskaber har en røgsuger?

Røgsugere fås i flere modeller og med forskellige egenskaber i forhold til kontrol/styring. Du kan få modeller med trinløs justering af trækket i skorstenen, og modeller med et bestem antal indstillingsniveauer for trækket. Det er desuden muligt at få røgsugere, som kan stoppe og starte automatisk. Ved nogle modeller kan du endda tilvælge en fjernbetjening, så du hurtigt kan indstille trækniveauet, benytte automatisk boost- og slukfunktion, en smart hastighedskontrol, samt nemme fyringsprogrammer, som sikrer en god og miljøvenlig forbrænding.

Bemærk desuden at du skal vælge en røgsuger, som passer til din skorstenstype – her kan du vælge, om det er en muret skorsten eller en stålskorsten, du har.

Der kommer ikke nok ilt til min brændeovn?

Bor du i et moderne og velisoleret hus, vil det ofte være en god ide at få monteret et friskluftsystem på din pejs eller brændeovn. Et friskluftsystem monteres oftest bag på brændeovnen, hvor det hiver den rette mængde luft ind i brændkammeret, via et rør, som går udefra og ind til brændeovnen. Dette skaber optimale forhold for en god forbrænding med minimum udledning af partikler. Vær opmærksom på, at det ikke er alle brændeovne og pejse, der kan tilkobles friskluftsystem. Nogle modeller har det som standard, hvor andre kan bestilles med friskluftsystem som tilkøb. Bemærk at friskluftsystemet ofte ikke kan eftermonteres – det skal tilkøbes og monteres fra start. Kontakt os gerne for vejledning.


Montering af en røgsuger på skorsten:

Se videoen af montering herunder, hvor de følgende punkter vises:

 1. Monter bundflangen
 2. Monter og juster de indre beslag, som tilpasses skorstenens indre diameter
 3. Monter sikkerhedswiren
 4. Ved stålskorsten: isæt røgsugeren i skorstenens top og fastspænd sikkerhedswiren omkring skorstenen
 5. Ved muret skorsten: isæt røgsugeren i skorstenens top og fastsæt sikkerhedswiren ved at skrue den fast i skurstenens top ved siden af røgsugerens bund
 6. Tilkobl til strøm med et varmebestandigt strømkabel (oftest 230 V)

Når du køber din røgsuger medfølger der manual og monteringsvejledning.

Viser butikker tættest på