pejseringen er e-mærket
pejseringen har fri fragt
pejseringen har prisgaranti
pejseringen er e-mærket

Skorstene

Vi forhandler komplette skorstene i rustfri stål, og røgrør og stålforing som kan benyttes til murede skorstene. Afhængigt af dit behov, kan der opstå spørgsmål og være flere overvejelser, du kan gøre dig inden valg af skorsten.

Herunder finder du de forskellige typer skorstene og standard-sæt, som passer til en stor del af de mest almindelige skorsten og pejse. Har du spørgsmål om montering, mål og krav til skorsten i din bolig, er du velkommen til at kontakte os.

Skorstene laves som udgangspunkt enten i rustfrit stål eller som muret skorsten. Har du ikke skorsten når du skal købe ny pejs eller brændeovn, vælger de fleste i dag en rustfri stålskorsten, som er enkel og billig at montere. Vi forhandler komplette skorstene i stål, men kan også være behjælpelig med indhold og røgrør til muret skorsten, hvor en stålforing kan forbedre trækket i skorstenen og modvirke løbesod. Når du overvejer at købe brændeovn og skorsten, skal du tage stilling til hvilken type skorsten, du gerne vil have, da dette har indflydelse på valget af brændeovnens design.

Kontakt os for et godt tilbud
skorstene og tilbehør, køb online med fri fragt

Skorsten


Stålskorsten diameter 150/250 - køb online hos Pejseringen

Stålskorsten Ø150/250

Har du en almindelig brændeovn, vil du typisk skulle bruge en Ø150/250 skorsten, som passer til størstedelen af alle brændeovne. Har du en større indbygningspejs, er det muligt du har behov for en større skorsten. Kontakt os gerne herom.

Køb aftræk til gaspejs hos Pejseringen online med fri fragt

Aftræk til gaspejse

Gaspejse benytter balanceret aftræk i stedet for en skorsten, som man kender fra brændeovne. Gasaftrækket sørger for at gaspejsen får den rette mængde ilt til forbrændingen via det balancerede, isolerede system.

Skorsten pakkeløsning - køb en pakke med skorsten til din brændeovn

Skorstenspakker

Med vores standard skorstenspakker får du en rigtig god pris på et samlet sæt, som indeholder alt, hvad du skal bruge. Læs mere om de forskellige pakkers indhold på det pågældende produkt og tilpas pakken til din bolig.


Faldende orden

Varer 1-25 af 433

Side
pr. side
 1. 250 mm rør 100/150 mm
  478,00 DKK
 2. 250 mm rør 130/200 mm
  616,00 DKK
 3. 500 mm rør 100/150 mm
  566,00 DKK
 4. 500 mm rør 130/200 mm
  818,00 DKK
 5. Afdækning til murbøsning
  175,00 DKK
 6. BlueChimney rustfri
  4.995,00 DKK
 7. BlueChimney sort
  4.995,00 DKK
 8. Bundprop T-stykke Ø100/225
  750,00 DKK
 9. Bundprop T-stykke Ø150/250
  750,00 DKK
 10. Bundprop T-stykke Ø150/270
  750,00 DKK
 11. Bundprop T-stykke Ø200/320
  1.250,00 DKK
 12. Bundprop T-stykke Ø80/200
  460,00 DKK
 13. NYHED
  Bundprop til T-stykke Ø200/300
  1.150,00 DKK
 14. Bøjning 15 Grader
  994,00 DKK
 15. Bøjning 15 Grader
  742,00 DKK
 16. Bøjning 15 grader Ø80
  300,00 DKK
 17. Bøjning 30 Grader
  994,00 DKK
 18. Bøjning 30 Grader
  742,00 DKK
 19. Bøjning 30 grader Ø80
  323,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 433

Side
pr. side

Skorstene til ovne med topafgang eller bagafgang

Brændeovne fås med enten topafgang eller bagafgang, og dette gør det muligt at vælge en skorsten, som passer lige til din bolig. Når du vælger en skorsten til boligen bør du gå efter holdbare materialer og se hvilken form og mål, der er behov for i din bolig. Har du en eksisterende, ældre, muret skorsten kan denne ofte bruges til en ny brændeovn eller pejs. Vi anbefaler her ofte, at du renoverer skorstenen med stålforing, da udviklingen inden for pejse og brændeovne kræver anderledes træk end tidligere. Vil du gerne vide hvilken stand din murede skorsten er, kan du kontakte din lokale skorstensfejer, som kan inspicere skorstenen.

Ved en brændeovn med topafgang, kan en stålskorsten gå fra brændeovnen og direkte op gennem loft og tag, eller der kan bruges et fuldform røgrørssæt, som gør det muligt at tilkoble brændeovnen til en allerede eksisterende muret skorsten ud gennem væggen. Topafgang kan være en fordel, da det giver optimal mulighed for et godt træk i brændeovnen og skorstenen, hvilket giver den bedste forbrænding. Vælger du en brændeovn med bagafgang, kan denne tilkobles en eksisterende muret skorsten eller en udvendig stålskorsten ud gennem væggen. En bagafgang er en fordel fordi røgrøret på denne måde kan skjules helt. Ved bagafgang kræves typisk et ekstra godt træk i skorstenen, for at skabe optimal forbrænding - her kan vi anbefale en røgsuger, der sikrer et godt træk og optimal fyring.

Kontakt os for et godt tilbud nu

 

Stålskorsten til brændeovne

Vento Ø150/250

Vento Ø150/270

Skorsten gennem væggen

Vil du gerne have din skorsten til at gå fra bagsiden af brændeovnen (brændeovn med bagafgang) og ud gennem væggen, er det en udvendig skorsten, du skal bruge. Når du vælger en udvendig skorsten, skaber du et let og stilrent udtryk indendørs i boligen, mens der udendørs vil være den enkle, stålskorsten monteret på siden af huset. Du kan læse mere om denne type og en indvendig skorsten her, hvor du kan overveje hvilken type, der passer til dit behov og bolig. Du bør desuden være opmærksom på, at brændeovne fås med enten bagafgang eller topafgang, og at du derfor bør vælge en model, der passer til din bolig og behov for skorsten. Ved nogle modeller kan du selv bestemme hvordan brændeovnens skorsten skal monteres - om det skal være bag- eller topafgang - det kan du se i modellens manual eller ed at se på produktets variantmuligheder.

Skorsten - udvendig eller indvendig

Nogle af vores kunder foretrækker at skorstenen placeres udvendigt på boligen. Dette kan gøres for at spare pladsen i rummet, eller fordi det passer bedre i boligens indretning. Hvis skorstenen til en brændeovn eller pejs placeres på ydersiden af huset, er der behov for flere dele, for at sætte skorsten fast og tilpasse den boligens mål og design. Vil du gerne have en pejseindsats, men har du ikke mulighed for at lave en indbygget skorsten som går lige op til loftet inde i væggen, kan det i stedet laves, således at skorstenen går fra den indbyggede pejs og ud gennem siden af huset, hvorfra der laves en udvendig skorsten. Fordelen ved en udvendig skorsten er, at den ikke optager plads indendørs, og den kan være nemmere at montere i huset, da den kun kræver et enkelt hul i væggen. Fordelen ved en indvendig skorsten er at aftrækket er optimalt, når røret går lige op gennem loft og tag, og at der ikke er noget skorsten synligt på ydersiden af huset.


Hvordan monteres og samles en skorsten? - Læs vores guide

I vores Guide til skorsten har vi skrevet mere om valg af skorsten og hvordan disse samles og monteres, samt sikkerhedskrav ved montering. Har du spørgsmål til guiden eller specifikke mål, er du velkommen til at kontakte os på mail, hvor du gerne må medsende mål på boligen, tagets type og hældning – og gerne en måltegning.

Har du spørgsmål om skorstene?

Har du spørgsmål til om din ønskede løsning kan lade sig gøre, eller har du en ældre skorsten, som du gerne vil benytte til en ny brændeovn, kan du med fordel kontakte din lokale skorstensfejer, da det i sidste ende er ham, der skal godkende løsningen.


Information om skorstene

Hos Pejseringen er vi eksperter i brændeovne og pejse samt skorstene, og vi vejleder gerne når den rette løsning skal findes til din bolig. Herunder har vi samlet en del af vores erfaring og viden om skorstene, og du kan læse mere om skorstene, montering, sikkerhedskrav m.m. herunder.

Hvad koster en skorsten?

Da en skorsten er sammensat af forskellige dele, som skal tilpasses den pågældende bolig, er en skorstens pris afhængig af boligens mål, samt hvilken type skorsten, du ønsker. Her kan det enten være en udvendig eller indvendig skorsten, og det kan være, at der allerede eksisterer en muret skorsten, som blot har behov for en opdatering med røgrør og stålforing. En normal indvendig skorsten i rustfri stål i standard højde, vil dog ofte ligge omkring 4.000 – 6.000 kr, mens en udvendig skorsten vil ligge højere prismæssigt, da den kræver andre og flere dele end den indvendige type.

Sikkerhedsafstand på skorstenen

Når du opsætter en brændeovn og skorsten, er der nogle sikkerhedslovkrav som handler om afstanden til brændbare materialer. Det er bl.a. krav om minimumsafstand til brændbart materiale, krav til isolering i skorstenen og krav til højden på skorstenen. Vi forhandler kun skorstene som overholder kravene til korrekt isolering. Du kan læse mere om den nødvendige højde på skorstenen i vores Guide til skorsten, hvor vi skriver om montering, mål og gode råd.

Skorstenen lugter af sod/røg

Hvis det lugter af røg i rummet, når du tænder op i din pejs eller brændeovn, kan det skyldes, at din skorsten ikke har det nødvendige aftræk, hvilket kan skabe røggener i rummet, hvor brændeovnen/pejsen står. Dette kan i langt de fleste tilfælde afhjælpes med en røgsuger i skorstenen, som sikrer et godt træk og en bedre fyring. Årsagerne til dårlig lugt kan være forskellige, og du kan læse mere om problemer med røg/lugt i rummet i vores artikel "Røg i stuen", som du finder i vores Pejsebibiliotek.

Skorstene med godt træk

Et optimalt træk i skorstenen kan skabes ved at benytte en røgsuger, som sikrer at røgen trækkes effektivt op fra skorsten, så røgen ikke slår tilbage i brændeovnen. Dette kan være en fordel at installere i ældre skorsten, smalle skorsten og ekstra høje skorsten, så der skabes et optimalt sug i skorstenen og en god forbrænding i brændeovnen.

Tilpassede skorstensløsninger

Ingen huse er ens, og det kan derfor være nødvendigt at lave særlige løsninger eller tilkøbe dele, for at få det bedste resultat. Vi hjælper dig gerne med rådgivning og vejledning omkring din skorsten, og du er derfor velkommen til at sende os en mail med lidt oplysninger om din bolig og dit behov, så vender vi tilbage til dig i løbet af 1 – 2 dage.

Løbesod i muret skorsten

Bor du i et ældre hus med en muret skorsten, er løbesod måske et begreb du allerede kender. Løbesod skyldes at vanddampen i røgen nedkøles på vej op af skorstenen og sætter sig på indersiden af skorstenen, hvor den opfanger sodpartikler fra røgen. Over tid trænger fugten ind i skorstenens mursten og fuger, hvor den trækker sodpartiklerne herfra med ud gennem skorstenens sider og sætter sig på overfladen af skorstenen. Det kan især ske i kølige rum, eksempelvis på loftet mellem boligen og taget.

Løbesod bør forebygges af to årsager. Den ene grund er, at løbesoden kan gennemtrænge skorstenens mure, og over tid vil sætte sig på ydersiden af skorstenen eller trænge ned gennem loftet ved etageadskillelsen og give grimme plamager på loftet eller vægge i boligen. Den anden grund er, at løbesoden i værste fald kan skabe øget risiko for brand fra skorsten og brændeovn.

Hvis du udskifter din gamle brændeovn med en ny, anbefaler vi, at du sikrer din nuværende murede skorsten, så den kan klare den moderne brændeovns anderledes varme. Løbesoden kommer, når vanddampen afkøles til under 50 grader, og da ældre skorstene er bygget til hårdere fyrring med mere spildvarme fra gamle brændeovne, kan skorstenens inderside ikke altid holdes varm nok med de effektive moderne brændeovne. Moderne brændeovne er designet til bedre at udnytte al varmen i selve brændeovnen og ikke aflede spildvarme gennem skorstenen. På den måde skabes en energivenlig forbrænding og optimal opvarmning af selve boligen uden den samme mængde træ til fyringen som i gamle brændeovne, men dette kan give problemer med mindre varme på indersiden af en ældre muret skorsten.

Stålforing og røgrør kan afhjælpe løbesod i murede skorstene

Det kræver heldigvis ikke meget at sikre, at din murede skorsten er optimeret til en moderne brændeovn. Med stålforing og røgrør holdes indersiden af skorstenen på en optimal temperatur, hvilket afhjælper risikoen for løbesod. Hvis du gerne vil vide om løbesod er et problem i din skorsten, kan du tjekke indersiden af skorstenen med en finger inden for skorstenslemmen. Hvis der er fugtigt og fedtet løbesod på indersiden af skorstenen, producerer din skorsten sandsynligvis løbesod. Du kan desuden kontakte din lokale skorstensfejer, hvis du har spørgsmål om din nuværende skorstens stand - se listen over skorstensfejere her.


Kontakt os i dag og send os gerne information om behov, areal, designønsker m.m. hvis du ønsker vejledning ifm. ny skorsten. Så vejleder vi dig, så vi sammen kan skabe den rette løsning til din bolig.

Kontakt os her

Viser butikker tættest på