Firebird: Høje Havepejse Hitter i 2022

Firebird fra danske Jydepejsen, er en super fin og stilren udendørs havepejs, med et unikt design der ikke ligner alle de andre. Med Firebird får du flammerne op i højden, og med mulighed for at konvertere havepejsen til en grill, får du et rigtig funktionelt bålfad der også er med til at indrette terrassen på en måde der giver mening - uden at den bliver overset, som mange traditionelle, lave bålfade ellers godt kan blive.

Høje bålfade er in i 2022

Ved at Jydepejsen har designet Firebird i den højde den har, er der god plads til opbevaring af brænde under bålfadet, så det er nemt at holde gang i ilden løbende uden at skulle lade brænde ligge og flyde ved siden af bålfadet, eller være nødt til at hente det i brændestablen. Den bløde kurve der indkranser bålfadet, giver god læ for vinden, der er særligt godt når der skal tændes op og ilden kan være svær at få igang. Derefter kan hele familien nyde de hyggelige flammer og den dejlige varme Firebird afgiver.
For at få det fulde udbytte af Firebird havepejsen, anbefaler vi det smarte tilbehør, i form af en grillrist, lavet specielt til Firebird, der på et øjeblik konverterer det høje bålfad, til en funktionel grill. Firebird er 47,2 cm. bred og 42 cm. dyb, så der er god plads til at familien kan grille frokosten eller aftensmaden.

Unik corten patinering med Firebird

Firebird er 130 cm. høj og produceret i corten-stål, der patinerer over tid og giver en utrolig smuk rustrød farve. Den rustrøde farve kan variere alt efter hvor du bor, så hvis du f.eks. bor tæt ved havet kan nuancen være anderledes, end hvis du bor midt i landet, langt fra saltvand. Firebird leveres som udgangspunkt uden den patinerede corten farve, og du står derfor med et blankt lærred, du kan præge som du vil. Placér bålfadet på terrassen - ja du kan måske allerede nu se det for dig, hvor det skal stå. Efter du har udset dig en plads til Firebird, kan du roligt regne med, at den vil stå solidt der, også selvom der måske ikke lige er læ hele tiden, da det høje bålfad har en god vægt på 76 kg. og derfor ikke sådan lige bliver væltet omkuld.



Sådan igangsætter du corten patineringen

Du kan vælge at lade naturen ordne hele arbejdet med udviklingen af corten patineringen, for dig, eller du kan selv sætte gang i udviklingen med kun ganske få steps - et hyggeligt gør-det-selv projekt når solen luner. Naturen kan - afhængig af vejret, vise resultater efter ca. 2-3 uger. Går du selv igang, kan du se en tydelig forskel allerede efter få dage. 

Start med at affedte siderne på bålfadet, eller de steder hvor du selv ønsker at fremskynde udviklingen. Et godt middel til dette, er bioethanol på en klud eller et viskestykke. Der bruges ca. en halv til en hel liter bioethanol til dette step. Derefter tørres siderne godt af, gerne med et gammelt viskestykke.
Herefter laves en saltvandsblanding (1 dl. salt til 15 dl. vand), som du enten kan vælge at fylde i en forstøverflaske, eller lade det være i spanden. Effekten med forstøveren kan give en jævn og ensartet overflade, men kræver lidt øvelse. Spray en enkelt gang, så det lægger sig som dug, og lad det tørre. Derefter kan processen gentages flere gange. Indstil diffuseren til “støv” for at få den helt fine dug-agtige effekt, eller lad åbningen være større for en mere rustik effekt, der lader dråberne løbe ned ad siden. Med tydelige “løbere”, kan du skabe en effekt af orange og rustrøde striber, der definerer lige præcis din Firebird havepejs. 

Har du ikke en forstøverflaske, kan du sagtens bruge den bløde side af en skuresvamp. “Mal” siderne i et lige og jævnt lag for at skabe en ensartet overflade. Saltvandet vil hurtigt tørre ind og efterlade et tydeligt hvidt lag, der giver en lille forsmag på den videre udvikling i processen. Hvis du ikke ønsker at vejret skal blande sig, kan du med fordel lade Firebird stå overdækket de første 1-2 uger af den selvskabte patinering. 


Unikt samlingspunkt for familien

Corten er et slidstærkt materiale der bliver stærkere med tiden, og du får derfor et højt bålfad i kvalitetsmaterialer der er skabt til det nordiske klima og derfor kan holde i mange år. Det kan være en god idé at indrette en særlig plads til det høje bålfad, da der er risiko for at fliserne kan blive mærket af rusten fra Firebird. Firebird vil hurtigt blive en populær familieaktivitet, da det er nemt at smide brænde på og tænde op, og du så ovenikøbet kan udnytte den varme ild senere, til fælles madlavning. 

 


Firebird, photocredit: Wittus - Fire By Design