Skrotpræmie i 2020 på gamle brændeovne

Skrotningsordningen i 2019-2020 skal sikre at gamle, forurenende brændeovne erstattes af moderne, miljørigtige ovne - Få 2.000 lige ned i lommen.

Opdateret juli 2020: Skrotningspuljen for 2019-2020 er opbrugt. Hold dig opdateret her hos Pejseringen - vi opdaterer vores information, hvis ny skrotningspulje lanceres. 

Hos Pejseringen har vi i mange år været fortaler for et tilskud til brændeovnsejere for at skifte deres gamle, slidte og miljøforkerte brændeovne. I 2019 og 2020 vil det være muligt at få en skrotpræmie på 2.000 kr, når du skrotter din gamle brændeovn fra før 1995. Ordningen forventes at starte fra februar 2019 og løber indtil slutningen af 2020, eller indtil fondspuljen på 46 mio er opbrugt.

Læs mere om skrotpræmien herunder, og om hvordan du kan få skrotpræmie for din gamle brændeovn fra før 1995. Der er flere gode grunde til at udskifte den gamle brændeovn, og skrotpræmien er kun en af flere heraf. Med en ny brændeovn sparer du penge på fyringen, sikrer en mere mljørigtig opvarmning af boligen, og sikrer et rgodt indeklima. Du kan desuden se videoen fra Renrøg.dk, som fortæller om fordelene ved nye brændeovne i forhold til de gamle modeller. 

For at opnå skrotpræmien, skal følgende krav opfyldes:

  1. Brændeovnen er produceret i 1995 eller før
  2. Brændeovnen skrottets af en skorstensfejer

Hvad skal du gøre for at opnå skrotpræmien?

  1. Kontakt din lokale skorstensfejer. Du kan finde en liste over skorstensfejereher
  2. Udfyld sammen med skorstensfejeren et skema for skrotning (koster 215 kr.)
  3. Log ind med nem-id og bekræft skrotningen på miljøministeriets hjemmeside.
  4. Når du har ansøgt bliver skemaet behandlet.
  5. 2.215 kr. vil blive sat ind på din konto.
     

Vær opmærksom på, at ordningen forventes at gælde i hele 2019-20, men vil ophøre når puljemidlerne på 46 mio er opbrugt. Ønsker du at høre mere, så kan du kontakte os her eller på telefon: 97 22 55 40.

Skal du købe ny brændeovn?

Vi rådgiver og vejleder dig ganske gratis omkring køb af ny brændeovn, der lever op til kravene for miljørigtig forbrænding. Alle vores modeller er godkendte efter nuværende og kommende regler. Det gælder også de kommende EU regler, som forventes indført i 2022. Når du skrotter din gamle brændeovn og får en ny, miljørigtig model, vil du - udover skrotpræmien - spare penge på fyringen, have en mere miljørigtig opvarmning af boligen og sikre et sundt indeklima med en moderne brændeovn, som er udstyret med effektive tætningslister på lågen.

Find en god erstatning for din gamle brændeovn her

Vores udvalg af brændeovne er i højeste kvalitet, og størstedelen af producenterne, vi forhandler, er danske. Se udvalget fra nogle af mærkerne her:

HWAM - Kvalitet, økonomisk drift og brugervenlighed er nøgleordene
Rais - Moderne teknologi og flotte designs med høj brugervenlighed
Jydepejsen - Innovativ tilgang til design og stor fokus på miljørigtig fyring

Brændeovne i sommerhuse er de store miljøsyndere

Mange sommerhusejere har overtaget et sommerhus med en brændeovn af ældre dato, som egentlig fungerer udemærket. Problemet er dog at de gamle brændeovne er dårlige for klimaet, de er dyre i drift og de har ofte ikke effektive tætningslister omkring lågen - dette kan skabe et dårligt indeklima i sommerhuset. Alle er gode grunde til at udskifte brændeovnen til en ny model i miljørigtigt og økonomisk bedre design. Herunder har vi fundet nogle af de populære valg til sommerhuset. Jydepejsens Country-brændeovn - en klassisk retro-udseende brændeovn, der fyrer miljørigtigt og effektivt. - moderne udseende, og mindre brændeovne med effektiv, miljørigtig fyring Wiking Mini serien er god brændeovn i klassisk design med god og miljørigtig fyring.

Læs mere om fordelene ved skrotning af brændeovne

Læs mere på miljøstyrelsens hjemmeside om forbrænding og ovne eller se den gode video herunder fra Renrøg.dk, der på enkel vis forklarer om fordelene ved at udskifte en ældre brændeovn med en ny brændeovn af høj kvalitet.