køb kvalitets pejse- og brændeovne - Vi prismatcher 

Brændeovne uden skorsten

Har du én eller flere grunde for ikke at have muligheden for at installere en brændeovn, gaspejs eller pilleovn, men godt kunne tænke dig levende flammer? Så er en pejs uden skorsten det perfekte valg. Læs mere her om hvorfor.

Se alle Pejseringens Brændeovne uden skorsten.

Hvorfor vælge en brændeovn uden skorsten?

Skorstensløse pejse kræver ikke nogen speciel installation og benytter bioethanol, el eller vand til forbrændingen.

 

Fordele ved at investere i en brændeovn uden skorsten

Der kan være flere fordele ved at investere i en brændeovn uden skorsten. Vi har forsøgt at samle fem stærke fordele lige her:

  1. Der kommer ingen aske eller sod, og dine vægge forbliver uberørt, da afbrændingen er så ren.
  2. Man kan få hyggen og stemningen af en brændeovn, dog med minimal til ingen varme.
  3. Ingen vedligeholdelse. Der er ingen dele som skal udskiftes løbende (kun bioethanolen eller vand), rengøres eller lign. Den skal naturligvis støves af som man ville gøre ved ethvert andet møbel.
  4. Den er nem at bruge. Udover den alsidige fleksibilitet man får uden en skorsten ift. placering, så er det ganske nemt at anvende en skorstens løs pejs. Modsat en brændeovn kan man hurtigt slukke pejsen, og ved optænding får du dejlige flammer hurtigt lige fra starten - derudover er afbrændingen så ren at man ikke behøver bekymre sig om de farlige partikler der kunne forekomme med en brændeovn.
  5. Eftersom pejse uden skorsten anvender bioethanol, el eller vand som brændsel, idet man ikke behøver at have nogen skorsten, kan man næsten i alle hjem få en pejs uden skorsten installeret.


Inspiration til en pejs uden skorsten

Planika Scandi Bioethanol Pejs

Planika Scandi Bioethanol Pejs er en stilren minimalistisk biopejs med et traditionelt brændeovns design som man kender. Planika har revolutioneret markedet, med denne pejs, som ligner en brændeovn, men bruger bioethanol til fyring.


Det stilfulde enkle sorte design trender lige nu indenfor interiør og pejsen vil bestemt klæde enhver moderne hybel. Scandi pejsen er transportabel, hvilket betyder, at den ikke behøver være koblet til en skorsten. Derudover, kan man efter præference tilkoble en dekorativ “falsk” skorsten på toppen af biopejsen, som der ydermere også vil være med til at fordele varmen rundt i rummet.


Hvilke typer skorstens løse pejse findes der?

Der findes mange forskellige løsninger, hvis man gerne vil investere i en pejs eller brændeovn, men ikke har en skorsten eller ønsker eller kan få etableret en.

De skorstens løse pejse skiller sig ud på flere punkter fra det, vi traditionelt vil forbinde med brændeovne og pejse, da der ikke skal optændes med brænde. Derfor slipper man let og elegant for en lang række af de ting, der er forbundet med at skulle tænde op i en traditionel pejs eller brændeovn, imens at man stadigvæk opnår hygge-effekten ved at kunne kigge på ”flammer”.

  1. Elpejse: Flammeeffekten opnås ved hjælp af elektriske pærer.
  2. Biopejse: Flammeeffekten opnås ved afbrænding af ethanol eller bioethanol (alkohol).
  3. Hybridpejse: Flammeeffekten opnås ved afbrænding udelukkende kun el og damp (vand).